anchetaonline.ro

Service-ul fostei consiliere incompatibile Maria Cotenescu – scos la vânzare pe OLX cu 650.000 euro

de | 02.02.2023 17:30 | Din ediția tipărită, Știri

IATSA Dacia Câmpulung poate fi și închiriată!

Maria Cotenescu a reprezentat în ultimii ani unul dintre oamenii cheie ai PSD pe zona Muscel, aceasta fiind ani buni consilier local şi, mai apoi, judeţean. În 2022, însă, Maria Cotenescu a trebuit să spună adio carierei în administraţia publică. Şi asta pentru că a pierdut definitiv procesul cu ANI, care o declarase în incompatibilitate, deoarece firma sa, IATSA Câmpulung, a vândut maşini de 1 miliard de lei vechi unei instituţii din subordinea CJ chiar în perioada în care ea făcea parte din Consiliul Judeţean Argeş.

Întoarsă la afacerile de familie, anul 2023 o regăseşte pe fosta consilieră în ipostaza de a-şi vinde cel mai important activ al companiei şi anume service-ul aflat pe teritoriul comunei Valea Mare Pravăţ. Astfel, pe site-urile de profil a apărut recent un anunţ prin care se încearcă vânzarea spaţiului comercial şi a halelor  în care încă mai funcţionează service-ul auto IATSA Dacia Câmpulung.

Service-ul poate fi şi închiriat

Proprietatea, constând într-un teren de 10.000 mp şi clădiri în suprafaţă totală de 3.330 mp, care includ şi o staţie ITP, este disponibilă pentru suma de 650.000 euro, însă proprietarii sunt deschişi şi unei eventuale propuneri de închiriere. Conform anunţului, service-ul are potenţial de creştere şi extindere, indiferent dacă viitorul cumpărător sau chiriaş alege să intre în industria auto sau să îşi extindă propria afacere pe această proprietate.

În ultimii ani, IATSA Dacia Câmpulung a înregistrat cifre din ce în ce mai mici, de la businessuri de peste 15 milioane lei în 2008, la mai puţin de 2 milioane lei în 2021, acesta fiind, de altfel, primul an pe pierdere din istoria firmei.

În 2019, ANI a declarat-o incompatibilă pe Maria Cotenescu, deoarece, la puţin timp după ce s-a văzut instalată în scaunul de consilier judeţean, firma IATSA Dacia Câmpulung, la care deţine 80% din acţiuni, a vândut Spitalului de Psihiatrie de la Vedea două autoturisme Dacia, în valoare de peste 1 miliard de lei vechi. Starea de incompatibilitate rezidă din faptul că acest spital este administrat chiar de către Consiliul Judeţean, din care Maria Cotenescu face parte.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Care este valoarea maximă a creditului. A fost aprobat programul ”Noua casă” pentru 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANI | IATSA Câmpulung | Maria Cotenescu | OLX