Simona Bucura-Oprescu: ”Pensiile vor creşte, anul viitor, de două ori”

de | 09.11.2023 20:34 | Național, Politic

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Potrivit informării Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă.

Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, care îngheța pensiile românilor până în 2070, este în mod direct legată de adoptare legii în Parlament până pe data de 20 noiembrie, se mai arată în informarea publicată.

”Noua lege respectă drepturile românilor care au muncit și care merită pensii decente după o viață de muncă. Pensiile vor crește, anul viitor, de două ori. Prima dată, la 1 ianuarie prin majorarea cu 13,8% și a doua oară, la 1 septembrie în urma procesului de recalculare, conform legii. Suntem primul guvern care face și majorarea și recalcularea pensiilor în același an”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit sursei citate.

De asemenea, informării publicate, legea oferă garanția că nicio pensie nu va scădea în baza procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tensiuni între PNL și PSD. Guvernul a adoptat noua lege a pensiilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole