Un tânăr de 25 de ani a furat  moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur! El a furat din mai multe biserici din Capitală

de | 11.05.2023 13:59 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un tânăr de 25 de ani a furat  moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur! El a furat din mai multe biserici din Capitală

Joi, 11 mai, polițiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au făcut două percheziții în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal pentru infracțiuni de furt calificat.

Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, este cercetat pentru că a furat din mai multe biserici din București, atât obiecte bisericești, cât și bani din cutia milei.

Printre bunurile furate sunt moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum și obiecte din aur, din Capela Sfânta Elisabeta-Cotroceni, potrivit oamenilor legi.

Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.” transmite Poliția Locală București

Hotul a fost prins de polițiști, însă moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur încă nu au fost recuperate.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat și ridicat mai multe bunuri, iar hoțul a fost depistat și condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale pentru că sunt bunuri ce ar face parte din patrimoniul cultural național.

sursă foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

„Legea mersului pe jos” a fost aprobată! De când va intra în vigoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: