O tânără de 23 de ani care a fost a violată – a fost condamnată la 6 ani de închisoare, după ce și-a ucis agresorul!

de | 18.05.2023 18:19 | Știri, După locație, Eveniment

O tânără în vârstă de 23 de ani, care și-a ucis violatorul, în încercarea de a scăpa cu viață, a fost condamnată la șase ani și două luni de închisoare, în Mexic. Judecătorii spun că tânăra „a folosit forță excesivă” când s-a apărat, relatează CBS News, conform Digi24.

Traumaticul eveniment s-a petrecut în urmă cu 2 ani, în mai 2021, atunci când Roxana Ruiz, o tânără care lucra ca vânzătoare, a ieșit în oraș cu o prietenă, iar în acea seară s-a cunoscut cu un bărbat.

Acesta s-a oferit să o conducă acasă, însă s-a autoinvitat să doarmă la ea sub pretextul că ”este deja târziu și locuiește departe. Tânăra a acceptat să să îl lase să doarmă pe o saltea, pe podea.

Totuși, după ce aceasta a adormit, bărbatul s-a dus peste ea și a violat-o. Fata a ripostat, moment în care agresorul a amenințat-o cu moartea. În cele din urmă, femeia a reușit să îl omoare, strângându-l de gât cu un tricou, conform Digi24.

Fata a fost arestată de niște polițiști care treceau prin zonă, în momentul în care a scos cadavrul pe stradă.

Din păcate pentru tânăra, avocatul fetei susține că nu a fost efectuat niciodată un examen criminalistic, un pas crucial în urmărirea penală a cazurilor de violență sexuală.

În cauză, Ruiz a petrecut nouă luni în închisoare sub acuzația de omucidere cu exces de legitimă apărare și, în cele din urmă, a fost eliberată în așteptarea procesului.

În cursul zilei de luni, în timp ce tribunalul statului Mexic a constatat că tânăra a fost violată, judecătorul a precizat că femeia e vinovată de omucidere cu „folosirea excesivă a legitimei apărări”, adăugând că lovirea bărbatului în cap ar fi fost suficientă pentru a se apăra.

Mai mult de atât, fata a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 16.000 de dolari familiei violatorului. „Regret ceea ce am făcut, dar dacă nu aș fi făcut-o, acum aș fi moartă”, a precizat Ruiz, pentru AP, potrivit sursei citate.

 

Sursa foto: Observator/ Descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Eveniment șocant pe bd. Magheru! Un tânăr de 23 de ani s-a aruncat în fața autobuzului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: