Taxă pentru a intra în București! Ce anunță Primăria Capitalei

de | 07.06.2022 14:50 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Primăria Capitalei pregătește un proiect ce prevede ca toate mașinile înmatriculate în alte județe să plătească o taxă la intrarea în București. Este vorba despre o taxă pe poluare, care va trebui plătită de șoferii care ciruclă în București și au mașinile înregistrate în alte județe.

Prin luarea acestor măsuri se urmărește înfiinţarea unei zone de Emisii Reduse pe toate drumurile publice din Bucureşti pentru o perioadă de șase ani. Măsura ar putea fi introdusă la anul, iar în acest fel, Primăria Capitalei speră să reducă poluarea, conform normelor europene.

Autovehiculele care intră în categoria celor taxate pentru poluare sunt motocicletele, maşinile diesel, dar şi cele pe benzină sau GPL, cu o normă de poluare mai veche, începând de la cele non-euro, până la EURO 4, în cazul vehiculelor diesel de peste 2 tone, potrivit Antena 3.

În curând, proiectul va intra în dezbatere publică.

Taxele pe care le vor avea de plătit șoferii

Proprietarii vehiculelor non-Euro și cei care dețin autovehicule cu norma de poluare Euro 1, Euro 2, vor avea de achitat o taxă care începe de la 20 de lei pe zi, la 5.500 de lei pe an.

Taxa respectivă va fi plătită și de către conducătorii auto ale căror autoturisme nu sunt înregistrate sau înmatriculate în Capitală și care doresc să circule în zona A a Capitalei, zonă care urmează să fie delimitată.

Taxele pentru autoturismele care nu sunt înregistrate în București

-Taxa zilnică – 20 lei

-Taxă 5 zile – 90 lei

-Taxă 7 zile – 120 lei

-Taxă 30 de zile – 500 lei

-Taxă 365 de zile – 5500 lei.

Proiectul mai prevede ca autospecialele SMURD, cele ale pompierilor, poliţiştilor, mijloacele de transport în comun, utilajele agricole și cele care intervin la reparația drumurilor publice să nu plătească respectivele taxe.

 

Sursa foto B 365

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Călătorești în Grecia? Atenționare transmisă de MAE

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Grecia

Ultimele articole