(Video) Centrul Piteștiului! Coadă imensă la icoana făcătoare de minuni

de | 05.09.2023 13:50 | Lifestyle, Importante, Pitești

Astăzi, în jurul prânzului, credincioșii stăteau la o coadă imensă (mai bine de jumătatea distanței dintre Biserică și Trivale Shopping Center) pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – ”Mângâietoarea” – de la Vatopedu (Muntele Athos) ce este la Biserica Domnească ”Sfântul Gheorghe” din Pitești, unde va rămâne până joi dimineață.

icoana factatoare de minuni athos - (Video) Centrul Piteștiului! Coadă imensă la icoana făcătoare de minuni

Video aici, aici și aici.

Această icoană a Maicii Domnului a fost adusă duminică la Biserica “Sfântul Gheorghe” din Pitești. Luni credincioșii au așteptat în ploaie, la coadă, să intre să se roage. Icoana Maicii Domnului – cea numita „Paramythia”, adică „Mângâietoarea” sau „Ocrotitoarea”, este cinstită pe 21 ianuarie. Icoana este legată de minunea în urma căreia Maica Domnului și Pruncul și-au schimbat forma feței și poziția corpului.

 

Este una dintre icoanele făcătoare de minuni ale Născătoarei de Dumnezeu păstrate în Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos. Este o frescă din secolul al XIV-lea, nefăcută de mâna omenească, ci schimbată prin voia lui Dumnezeu, care s-a aflat pe zidul exterior al bisericii mari a Mănăstirii Vatoped. De altfel, potrivit celor de la doxologia.ro, după săvârşirea minunii din 21 ianuarie 1320, când a salvat obştea şi mănăstirea de la pieire, icoana a fost strămutată în stânga katholikonului, într-un paraclis închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. În Sfântul Munte există o rânduială: cheile de la poarta mănăstirii se aşază la icoana Maicii Domnului, arătând astfel purtarea de grijă şi egumenia Maicii Domnului în mănăstirile aghiorite. DE altfel, poarta mănăstirilor aghiorite se deschide la răsăritul soarelui şi se închide la apus, când portarul dă cheile stareţului, iar stareţul le aşază la icoana Maicii Domnului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au vrut să ajungă mai repede la muncă. Doi oameni au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Biserica Sfântul Gheorghe Pitești | Muntele Athos | Pitești | Trivale

Ultimele articole