(Video) PITEȘTI. A fost inaugurată pasarela care leagă Bulevardul Republicii de zona Tudor Vladimirescu

de | 18.04.2024 11:15 | Pitești, Administrație, Importante

Astăzi, 18 aprilie 2024 la Pitești a fost inaugurată pasarela care leagă Bulevardul Republicii de zona Tudor Vladimirescu.

Investiția a fost suportată de Argeș Mall și are o valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

Pasarela este donată municipiului.

Aceasta are o lungime totală de 450 m și este alcătuită dintr-un tronson dublu-sens cu o lungime de 186 m peste calea ferată spre strada Tg. din Vale și două tronsoane simplu sens de urcare și coborâre, cu o lungime cumulată de 264 m, paralel cu Bd. Republicii. Suprafața totală carosabilă și pietonală a pasarelei este de peste 4.000 mp.

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei, pentru care s-au folosit 3.500 mc de beton (echivalentul a aproximativ 50 de case) și peste 2.000 de tone de metal, informează reprezentanțții Primăriei Pitești.

Este o zi foarte importantă pentru Pitești”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Alături de edilul Cristian Gentea și de administratorul public Lucrețiu Tudor, la inaugurare au fost prezenți reprezentanții Prime Kapital – Argeș Mall și anume: Valentin Mirică – project manager Prime Kapital, Dragoș Stancu – asset manager Prime Kapital și  Andreea Dumitru Stancea – manager Argeș Mall.

Cristian Gentea a mulțumit partenerilor pentru realizarea acestui proiect important pentru comunitatea piteșteană:

În 20 octombrie 2022, alături de Valentin Mirică, project manager Argeș Mall – Prime Kapital, săpam, în mod simbolic, prima lopată la fundația pasajului din Tudor Vladimirescu!

Astăzi, 18 aprile 2024, tot împreună cu partenerul nostru inaugurăm pasarela auto-pietonală ce fluidizează traficul și leagă cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Construcția rutieră a fost cedată municipiului!

Valoarea investiției Prime Kapital în Argeș Mall, în Pitești, este de aproximativ 102 milioane de euro, din care 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasajul public.

În plus, au fost amenajate de către partener un parc și alei pietonale cu o suprafață totală peste 20.000 de metri pătrați, parte din proiectul de dezvoltare a celui mai mare centru comercial din județul Argeș.

Le mulțumim pentru implicare în cel mai mare proiect de infrastructură din municipiu!”

Pasarela va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Prime Kapital, prin proiectele dezvoltate, urmărește să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din comunitățile locale, lucru care considerăm că a fost realizat și în acest caz, prin construirea acestui pasaj.

Pasarela nu este doar o simplă construcție de beton și oțel, ci reprezintă o legătură între două părți ale orașului, care va facilita, începând de astăzi, 18 aprilie, accesul oamenilor în siguranță la locuri de muncă, educație, servicii și divertisment.

A fost un drum lung și, cu bucurie, finalizat astăzi, pe parcursul căruia am beneficiat de susținerea continuă a domnului primar, a reprezentanților Primăriei Municipiului Pitești și a  tuturor autorităților locale implicate în acest proiect, iar, pe această cale, doresc să le mulțumesc. Aș dori să mulțumesc și celor peste 400 de oameni – de la arhitecți și ingineri până la muncitori – care, prin efort comun și dedicare, au contribuit la transformarea acest proiect în realitate.

După cum am declarat și în trecut, Prime Kapital va dona cu titlu gratuit această investiție de peste 8 milioane de euro Municipiului Pitești.

Vă mulțumesc tuturor pentru prezența voastră la acest moment deosebit, iar pe 25 aprilie vă așteptăm în număr cât mai mare la deschiderea Argeș Mall, cel mai mare centru comercial din județul Argeș”, a declarat la rândul său Valentin Mirică, Project manager Argeș Mall.

 

 

Această inaugurare vine înainte de deschiderea celui mai mare centru commercial din Argeș, pe 25 aprilie.

Reamintim faptul că pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, administrația locală a anunțat încă din august anul trecut că Prime Kapital va dezvolta pe lângă centrul comercial, o pasarelă auto – pietonală, care va rezolva o necesitate de infrastructură rutieră în zonă.

Valoarea investiției Prime Kapital la Pitești este de aproximativ 102 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasaj.

pasarela Pitești

Foto: Primaria municipiului Pitesti

pasarela Pitești

Foto: Primaria municipiului Pitesti

pasarela Pitești

Foto: Primaria municipiului Pitesti

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A mai rămas puțin. Argeș Mall se deschide pe 25 aprilie, la ora 10:00

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole