anchetaonline.ro

Viorel Enache: Reducerea sărăciei, creșterea forței de muncă și a nivelului de educație sunt priorități pentru PSD!

de | 25.08.2022 11:55 | Știri, Județean, Politic

Consilierul județean PSD, Viorel Enache, președinte PES Activists Argeș, a transmis un mesaj în mediul online în care precizează faptul că prioritățile Partidului Social Democrat sunt reducerea sărăciei, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă dar și a nivelului de educație.

precizează de asemena că acestea sunt obiectivele Ministerului Muncii care lucrează cu determinare pentru îndeplinirea obiectivelor cuprinse într-un proiect de OUG care urmează să fie aprobat vineri în Guvern.

 

Se va ajusta calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure, dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar.

 

De remarcat că se instituie temeiul legal pentru ca persoanele vârstnice fără venituri și fără susținători legali să fie îngrijite pe perioadă nedeterminată în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate prin asigurarea acestora fără plata contribuției sociale de sănătate.

 

Sistemul va fi digitalizat, iar cei ce pot munci vor fi înscriși automat în evidențe și vor fi obligați să se prezinte la Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă”, a transmis consilierul județean PSD.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Amenzile pentru PLF se restituie! Cererea trebuie făcută până pe 12 noiembrie

Citește articolele pe același subiecte: PNRR | PSD | Viorel Enache
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: