Acvafor extinde canalizarea de la Oarja pentru 4 milioane de euro

de | 28.06.2023 07:30 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Rural

Acvafor Proiect a semnat recent un contract în valoare de 20,5 milioane lei (fără TVA), echivalent a peste 4 milioane de euro, cu Primăria comunei Oarja. Firma manageriată de omul de afaceri Marius Șițaru a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare din Oarja în faţa altor două competitoare, respectiv Pancor Construcţii Speciale şi Corona 94 Contrans.

În prezent, satele Oarja și Ceaușești nu dispun în intregime de rețea de canalizare ape menajere. Locuitorii de pe străzile care beneficiază de alimentare cu apă potabilă îşi asigură evacuarea apelor uzate menajere prin intermediul foselor septice şi al bazinelor vidanjabile, însă de cele mai multe ori apele menajere sunt deversate direct pe șanțurile drumurilor învecinate gospodăriilor sau pe terenul agricol din jurul proprietăţilor.

24 km de reţea nouă de canalizare la Oarja

Proiectul cuprinde rețea de canalizare menajeră, 15 stații de pompare apă uzată, 3,3 km conducte de refulare, 579 de racorduri şi, la final, refacerea sistemului rutier afectat de lucrări. Realizarea rețelei de canalizare se va face pe o lungime totală de aproape 24 km, fiind amplasată în lateralul drumului județean DJ503, respectiv în axul străzilor unde acestea nu sunt modernizate. Acvafor Proiect are la dispoziţie 17 luni pentru a realiza activităţile din cadrul contractului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Explozia preţurilor la materialele de construcţii umflă cu milioane de euro nota de plată pentru marile proiecte ale judeţului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Acvafor Proiect | Marius Şiţaru | Oarja

Ultimele articole