anchetaonline.ro

Beneficiile tratamentului cu aer salin. Ce spun specialiștii

de | 13.10.2022 21:00 | Știri, Județean, Lifestyle

Beneficiile salinei se datorează aerului cu totul special conținut în acest mediu natural.

Aerul din salină are o puritate ridicată, este lipsit de polunați și de alergeni. Cristalele de sare din aer captează diverse particule, astfel încât aerul devine curat și sănătos, oferind echilibrul necesar sistemului imunitar. Ionii negativi din aerul salin au efect de detoxifiere a sângelui, prevenind răspândirea infecțiilor și inflamației.

Potrivit specialiştilor, calităţile terapeutice ale aerului din saline se datorează în mare parte aerosolilor. Ei sunt alcătuiţi din particule foarte fine de minerale cu efect curativ, care plutesc în aer, fiind uşor de inhalat până la nivelul plămânilor. Sursa aerosolilor din saline sunt chiar pereţii de sare.

aer salin

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de către pacient, aceștia se depun parțial pe căile respiratorii superioare, parțial în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare) și realizează o acțiune de:

– fluidizare a mucusului,

– eliminare a toxinelor, a impurităților și majorității microorganismelor care provoacă boli ale aparatului respirator,

– refacere a elasticității membranelor celulelor, ducând astfel la curățarea căilor respiratorii de focarele de infecție

Aerosolii pot fi absorbiți și prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecțiuni ale epidermei.

aer salin

 

Aerosolii  conținuți în aerul din salină sunt microparticule solide, lichide sau gazoase, aflate in suspensie in atmosfera. Acestia pot ramane in atmosfera de la cateva ore pana la durate de ordinul zilelor, saptamanilor sau chiar anilor; durata fiind conditionata de umiditate, temperatura, miscarea aerului, presiune.

 

aer salin salinoterapia salină Argeș

 

Specialiștii au descris multiple beneficii ale aerului cu sare din saline, printre care:

– efect bacteriostatic, mucolitic și antiinflamator

– efect antialergic, hiposensibilizare locală

– efecte de stimulare a sistemului imunitar

– mecanism de acțiune antistres prin inducerea unei stări de relaxare și combaterea stresului

– favorizarea expectorației prin creșterea cantității de spută și a secrețiilor la nivelul tractului respirator; creșterea productivității tusei

 

salinei arges aer salin

 

De la 1 iulie, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: