Dragoș Predescu, director al Cancelariei Prefectului: Să nu confundăm curajul tinerilor cu naivitatea! Până la urmă, din curaj și viziune se naște inovația!

de | 15.02.2024 11:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Avocat de profesie și în prezent directorul Cancelariei Prefectului Județului Argeș, tânărul Dragoș Predescu s-a aflat permanent în prima linie a eforturilor instituționale, alături de prefectul Radu Perianu. A pledat în fața instanței în numeroase procese civile și penale, până în anul 2021, când a preluat funcția de subprefect. Activează și în politică, fiind unul dintre tinerii liberali implicați în diverse proiecte publice, cu o abordare constructivă și cu un discurs pertinent. A urmărit încă din adolescență un drum consecvent și s-a adaptat la provocările întâlnite pe parcurs, tratând fiecare moment de răscruce ca fiind o oportunitate de a-și reafirma valorile și angajamentul față de comunitate.

Dragoș Predescu și-a dorit întotdeauna să fie un om de acțiune, implicat în mod activ în evoluția societății în care se dezvoltă și să aibă puterea de a schimba situația, atunci când sesizează o nedreptate. Tocmai aceste credințe l-au condus către avocatură și politică. Ca avocat, a reușit să reprezinte interesele oamenilor și să îi ajute să aibă parte de apărarea pe care o merită, iar politica oferă toate instrumentele necesare pentru a acționa în beneficiul întregii comunități.

Ambele expertize m-au pregătit pentru funcția pe care o dețin în prezent. Fiind directorul Cancelariei Prefectului Județului Argeș, întâlnesc zilnic oameni cu diverse probleme, multe din ele de natură juridică. Încerc să îi ascult, să le fiu alături și să le ofer sprijinul de care au nevoie.”
Din poziția în care se află, directorul Cancelariei Prefectului își dorește să faciliteze o relație bazată pe încredere și comunicare între cetățeni și instituțiile publice, bazându-se pe perseverența și determinarea de a găsi rezolvări chiar și la cele mai dificile probleme. „Într-un mediu atât de dinamic, este necesar să ai capacitatea de a te adapta la schimbare și de a veni cu soluții, fără a te abate însă de la obiectivele și valorile cu care ai plecat la drum”, arată domnia-sa.

Tinerii încă se pot lovi de prejudecăți legate de lipsa de experiență sau de capacitatea lor de a gestiona responsabilități, iar această reticență îi descurajează pe mulți dintre ei să se implice activ în politică, mai spune Dragoș Predescu.

Și eu, când am fost numit pentru prima dată într-o funcție publică – subprefect, la 25 de ani – m-am lovit de aceste prejudecăți. Unele critici au fost constructive. Altele, mai puțin. Însă cred că este important să le oferim tinerilor oportunități de implicare și dezvoltare, să nu le subestimăm abilitățile și să nu le confundăm curajul cu naivitatea. Până la urmă, din curaj și viziune se naște inovația.”

Anul 2024 vine cu multe provocări și oportunități pentru domnia-sa, iar proiectul pe care tânărul director al Cancelariei Prefectului își concentrează energia este „#PiteștiTechCity 2024” – un plan minuțios de dezvoltare a întregului județ, inițiat de PNL Argeș.

Obiectivul nostru este de a transforma Piteștiul și întregul județ într-un centru tehnologic de excelență, capabil să atragă investitori și să creeze 10.000 de locuri de muncă bine plătite, pentru argeșeni. Vizăm acțiuni de modernizare a infrastructurii, de reabilitare urbană, de dezvoltare a educației, a industriei și a tehnologiei.”, explică Dragoș Predescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bogdan Minciunescu, subprefect: Am decis să mă implic activ, pentru a produce plusvaloare pentru cetățeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dragoș Predescu | Radu Perianu