Simona Bucura-Oprescu: “În 100 de ani de existență, în muzeu s-au adunat colecții impresionante”

de | 29.10.2023 09:14 | Național, Politic

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, i-a vorbit ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre exponatele extraordinare din Muzeul Aurului Brad, unde s-au adunat colecții impresionante de minerale, dar și echipamente folosite de oamenii locului din cele mai vechi timpuri în căutarea prețiosului aur.

Dumnezeu doarme în minerale, se trezește în plante și umblă prin oameni”.

Ca unul care a lucrat în domeniul aurifer, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, ne vorbește cu pasiune despre exponatele extraordinare din Muzeul Aurului Brad din oraș. Este locul în care cunoștințele geologilor și munca generațiilor întregi de mineri care au căutat aur în minele din zonă se împletesc perfect.

În 100 de ani de existență, în muzeu s-au adunat colecții impresionante de minerale, dar și echipamente folosite de oamenii locului din cele mai vechi timpuri în căutarea prețiosului aur: șaitroc, șteampuri, chiar și un vagonet și o șină din lemn. Toate perfect echilibrate, toate o dovadă a muncii asidue și a pasiunii, dar mai ales a unui meșteșug care a creionat destinul întregii zone.

“1% la sută din aurul lumii este botezat cu sudoarea minerilor de la Brad”, conchide Florin Cazacu.

Strălucirea din ochii săi este expresia mândriei tuturor celor care au sfredelit măruntaiele Munților Apuseni în căutarea celui mai prețios metal din lume. Dar mai ales a satisfacției pentru lucrul bine făcut!”, a scris Simona Bucuraă-Oprescu în ultima postare publicată.

Sursă foto:  Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura-Oprescu: ”Mândrii moți pun încă mare preț pe tradiții și meșteșuguri populare”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu