Noi evenimente interesante anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 19.11.2023 09:30 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Evenimente noi la Pitești!

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 20-26 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Mai jos prezentăm evenimentele, pe zile, anunțate la Pitești de reprezentanții Centrului Cultural:
LUNI
  • Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 20-26 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
  • Dezbaterea cu tema „Descoperă fascinantul univers al implicării civice în dezvoltarea comunității locale”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe mediatorul Ioan Stuparu, eveniment care va avea loc luni, 20 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

MARȚI
  • Prelegerea cu tema „Ființa, Existența și Ipostasurile în Gândirea Teologică și Filosofică Românească. Dumitru Stăniloae, Mircea Eliade, Lucian Blaga, Constantin Noica”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, avându-l invitat pe părintele profesor universitar dr. Ion Popescu, eveniment care se va desfășura marți, 21 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Comori umane!” în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de publicistul și scriitorul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe dr. Augustin Dima, eveniment care va avea loc marți, 21 noiembrie, de la ora 15.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Tineri creatori și eco-inventatori”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Adolescenți și Mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, avându-i invitați pe Dan Slăvilă, profesor și jurnalist, coordonator și îndrumător al unor echipe de inventică, Cristiana Sima, conferențiar universitar, președintele Consiliului de Administrație al Colegiului Ecologic “Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Pitești, și pe elevii Ștefan Carmen, Picui George Dănuț, Voicu Mihai Antonio de la clasa a X-a, din cadrul Colegiului Ecologic “Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”, eveniment care se va desfășura marți, 21 noiembrie, de la ora 17.00. în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

MIERCURI
  • Prelegerea cu tema “Zaharia Stancu (1902-1974)”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 22 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema “Frica pentru ziua de mâine”, în cadrul proiectului “Cultura Violenței și Violența Culturii”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-i invitați pe preotul Adrian Singurov, dublu licențiat în teologie ortodoxă și în psihologie criminalistică, și pe Izzat Abu Rubb, inginer și interpret la chitară, eveniment care se va desfășura miercuri, 22 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
  • Prelegerea cu tema „Prejudecățile istorice, sursă a prejudecăților de azi”, în cadrul proiectului sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, psihologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu, joi, 23 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Medalionul cultural cu tema „Povestea nespusă a iei românești”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Și noi la Ilinca!”, susținut și coordonat de interpreta de folclor Ilinca Din, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, având-o invitată pe ing. Gabriela Tudorache, eveniment care se va desfășura joi, 23 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Inima și sportul”, susținută de medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
VINERI
  • Prelegerea cu tema „Evoluția statelor arabe după căderea Imperiului Otoman”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc vineri, 24 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
SÂMBĂTĂ
  • Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de artiști consacrați ai genului: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu. Acompaniamentul va fi asigurat de Taraful „Marin Alexandru”, iar îndrăgita actriță și interpretă de muzică lăutărească Maria Buză va prezenta și anima evenimentul în nota-i caracteristică. Aspiranții la premiile și trofeele festivalului se pot înscrie până pe data de 23 noiembrie 2023. Regulamentul și fișa de înscriere se pot descărca de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon al Centrului Cultural Pitești – 0248/219 976.

De precizat că preselecția va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești iar juriul va fi format din personalități avizate în domeniul muzical: Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, istoricul și scriitorul Sevastian Tudor, etnomuzicologul Gheorghița Nicolae, interpreta de folclor și realizatoarea radio Polina Gheorghe, profesorul de canto popular și interpretul de folclor Valentin Grigorescu (directorul artistic al Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC).

Cei interesați de spectacol pot achiziționa bilete de la sediul Centrului Cultural Pitești – imobilul Casa Cărții, Strada Calea Craiovei, nr. 2, și online, pe platforma www.bilete.ro.
Evenimentul ajuns la a XVI-a ediție este organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitești.
Acest spectacol, intrat în tradiția municipalității, are ca obiective revigorarea muzicii lăutărești, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului, precum și omagierea personalității lui Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești în urmă cu 127 de ani.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole