Aviz favorabil în Comisia pentru Industrii și Servicii pentru Propunerea Forța Dreptei de reducere a TVA la transportul de persoane

de | 06.12.2022 11:52 | Știri, Județean, Politic

O nouă propunere legislativă ce vizează reducerea TVA de la 19% la 5% pentru transportul de persoane a primit aviz favorabil în cursul zilei de marți, 6 decembrie, în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaţilor.

forta dreptei 1 - Aviz favorabil în Comisia pentru Industrii și Servicii pentru Propunerea Forța Dreptei de reducere a TVA la transportul de persoane

Acest proiect a fost inițiat de către deputatul Forța Dreptei, Alexandru Kocsis și colegii săi de partid.

Astfel, deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, a susținut proiectul la dezbateri. El le-a mulțumit colegilor săi pentru vot, considerând că reducerea poverii fiscale ar fi o gură de oxigen pentru transportatori.

În ultima perioadă tarifele au fost majorate de o parte dintre ei, așa cum s-a întâmplat și în cazul operatorului de transport public de persoane din Pitești.

Legea, dacă va trece de votul din plenul Camerei Deputaților, ar putea încuraja renunțarea la mașina personală pentru cei care fac naveta zilnic și se confruntă în această perioadă cu cheltuieli din ce în ce mai mari pentru deplasarea la locul de muncă. La nivel european există o directivă care reglementează cotele de TVA din statele membre. Anul acesta, în luna aprilie, Comisia Europeană a modificat această directivă și a introdus în ea transportul de persoane, ca să dea statelor membre posibilitatea de a reduce cota de TVA, pentru a face față creșterii de prețuri la carburanți. O astfel de lege ar reduce cheltuielile transportatorilor”, a precizat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ne aflăm în mijlocul celui mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: